Puoliväliraportti

Viime viikonloppuna residenssijaksoni käännähti viimeiselle puoliskolleen. Kahden ensimmäisen viikon jälkeen olen entistäkin innostuneempi ”pelillisen runouden työkalupakin kehittämisestä”. Minun piti kirjoittaa tässä blogissa huomattavasti enemmän muista digitaalisista ja pelillisistä töistäni, mutta pian huomasin, että huonosti kartoitetussa avaruudessa liikkuvan teoksen työstäminen kuukauden aikana on melkoinen haaste sekin. Niinpä tästä blogista on tullut eräänlainen muutosten ja muistiinpanojen loki.

Tähän mennessä työkalupakissa on ilmestynyt seitsemän kirjoitusta, aina maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Perjantaina 10.11. ilmestyy viimeinen, kahdestoista kirjoitus. Tuo kyseinen teksti on Markku Eskelisen vieraskirjoitus, jossa hän esittelee työkalupakkia varten laatimansa tekstipelin tai teosidean.

Matka nimeltä (Y/N) päättyy ja ei pääty residenssijakson aikana.

Nyt kun käsitys kokonaisuudesta alkaa hahmottua, toivon että voisin täydentää työkalupakkia sekä leveys- että syvyyssuuntaan ja miettiä tekstien välistä järjestystä vielä residenssin päätyttyäkin. Toki huomattavasti rauhallisemmassa tahdissa! Lisäksi haluaisin kirjoittaa teokseen johdannon tai saatesanat vielä tämän vuoden kuluessa.

Tähän mennessä matka on ollut innostava ja asiat edistyneet toivotulla tavalla.

Erityiskiitos Nokturnon väelle! Teemu on ollut teknisenä tukena salamannopeasti aina tarvittaessa ja Virpin kanssa olemme viestitelleet päivittäin. Toivoisin, että valmiin työkalupakin taustakuvaksi saataisiin avaruusmatkailutemainen, tekstualisoitu tähtitaivas, johon Laurin suunnittelema logo koodaa tämän runouden lähiavaruuden asuttamista suunnittelevan startupimme.